Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

A kalocsai önkormányzat nevével próbálják kicsalni pénzét

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-10-28 12:46:21

A nagymama és nagypapa dugipénzére utazó bűnözők kreativitása időről időre képes még az ilyenből túl sokat látott rendőrséget is meglepni.

hirdetés

hirdetés

A trükkös, bekéreckedő tolvajok sajátja, hogy akár a kaméleon a környezetéhez, úgy alkalmazkodnak az év adott szakának jellegzetességeihez. Nyáron vízórát ellenőriznek, télen olcsó tűzifával, mi több, az önkormányzat által küldött ajándékfa reményével kecsegtetnek, hogy pénzhez jussanak. Ez utóbbi történt a napokban Kalocsán is, hívja fel a figyelmét Répási Tamásné, a városi rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere és szóvivője. A referens int, hogy az ilyen indokkal becsengetőket a küszöbön sem szabad átengedni.

A kép illusztráció!

Répási Tamásné kalocsai rendőrségi szóvivő beszélt arról is, hogy melyek a házaló, lenyúlásra szakosodott faárusok jellemző ismérvei. Hozzátette, hogy az általában idős, gyanútlan áldozatok többnyire csak azután jönnek rá, hogy átverték őket, amikor már túl késő. Ezért nem szabad esélyt sem adni az ilyen jellegű megkereséseknek – fogalmazott.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó