Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Ha már itt a tavasz süsd ki te is a medvehagymás pogácsát!

Szerző: Lukács Kata, anna.hu – 2014-03-22 16:43:44

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:
- 10 dkg medvehagyma
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- 2 + 1 (a kenéshez) tojássárgája
- 1 ek cukor
- só


A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és 10-15 perc alatt felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet és a vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, 2 tojássárgáját, a tejfölt, a sót, és alaposan összedolgozzuk. 30 percig meleg helyen kelesztjük.

A medvehagyma leveleket megmossuk, keskeny csíkokra vágjuk. A tésztát ennyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, rászórjuk a levelek felét, feltekerjük a tésztát és a két végét egymásra hajtjuk. Ismét félretesszük pihentetni 20 percre.

Újra kinyújtjuk, rászórjuk a maradék levelet, és ismét felcsavarjuk a tésztát. Ezután kb 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. Elkenjük tojással, tepsiben még újabb 10 percig pihentetjük, majd 180 ºC-os sütőben 25 percig sütjük.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó