Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Fázni nem fogunk a héten, de kelleni fog az esernyő

Szerző: Korsós Éva, hvg – 2014-03-31 12:53:56

A következő napokban folytatódik a tavaszi idő. Fázni ugyan nem fogunk, de időnként záporok tarkíthatják a hétköznapokat.

Hétfőn már valamivel nedvesebb légtömegek érkeznek térségünkbe, így helyenként erősebben megnövekedhet a felhőzet, de záporok csak az északkeleti tájakon alakulhatnak ki a késő délutáni, esti órákban. Egy-egy záport esetleg égzengés is kísérhet - áll az Időkép meteorológiai portál előrejelzésében.

Kedden tovább folytatódik a tavaszias idő, a napos időszakokat elsősorban a Tiszántúlon, északkeleten és a Dunántúlon zavarhatják felhők, de számottevő csapadék nem várható, legfeljebb elszórtan egy-egy gyenge futó zápor fordulhat elő. Helyenként megélénkülhet az északias szél.

Szerda reggel elsősorban a Dunántúlon és délen, majd napközben máshol is kialakulhatnak záporok, egy-egy záport akár zivatar is kísérhet.

Csütörtökön is folytatódik a változékony időjárás, ekkor elsősorban északon, északkeleten és keleten alakulhatnak ki záporok, esetleg gyenge zivatarok. A déli, délnyugati szél többfelé élénk lesz ezen a napon, a Dunántúl déli felén, délnyugaton és északkeleten erős lökések is előfordulhatnak.

Pénteken a jelenlegi számítások szerint már többfelé várható csapadék záporok formájában, egy-egy záport zivatar is kísérhet a hét utolsó munkanapján.

Fázni azonban nem fogunk: a következő napokban is maradnak a tavaszias hőmérsékletek. Kedden 17-21°C közé melegszik a levegő, majd szerdán is hasonló hőmérsékletekre van kilátás, csak kevés helyen alakulhat 1-2 fokkal alacsonyabban a maximum-hőmérséklet. Csütörtökön ismét egyre többfelé melegszik 20 fok köré, illetve fölé a levegő, és pénteken is sokfelé mérhetünk 20 fok körüli értékeket. A hajnalok is enyhébbek lesznek, talajmenti fagy, gyenge fagy már csak nagyon kevés helyen alakulhat ki a fagyzugos, szélvédett, derültebb helyeken.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó