Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Esős, szeles napokkal folytatódik a hét

Szerző: Korsós Éva, forrás:idokep.hu – 2017-12-13 06:52:11

Leginkább eső formájában számíthatunk csapadékra, a borongós, őszies idő a hét végéig kitart.

Szerdán hajnalban az északnyugati tájakon kezd először megszűnni a csapadék, a reggeli órákban még az Északi-középhegységben és a Dunántúl magasabban fekvő területein havas esőbe, havazásba válthat át az eső.

Napközben nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet, délután már csak a legdélebbi tájakon lehet szitálás, gyenge eső. A légmozgás átmenetileg mérséklődik, 0-4 fokos hajnalt követően 2-6 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön felhős, néhol ködös lesz a hajnal, majd ismét feltámad a délies szél, a nap előrehaladtával pedig többfelé fordulhat elő gyenge csapadék. Az esti óráktól a legnyugatibb tájak kivételével újra országosan esős időre lehet számítani, havas eső, hó csak az Északi-középhegységben valószínű. A minimum-hőmérsékletek -2 és 3, a maximumok 3 és 9 fok között alakulnak.

Pénteken továbbra is sok lesz a felhő az égen, délelőtt csak elszórtan, délutántól viszont sokfelé várható eső, zápor, a Dunántúl magasabb pontjain estétől havas eső, havazás sem kizárt. Az erős szelet viharos lökések is kísérhetik. Fagyokra nem kell készülnünk, a maximumok 7-13 fok között alakulnak.

Hétvégén lehűlés veszi kezdetét, valamint továbbra is szeles, szombaton még csapadékos időre van kilátás.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó