Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Elhunyt Robin Gibb

Szerző: Bneu Edina, – 2012-05-21 09:47:30

Elhunyt Robin Gibb, a legendás Bee Gees tagja. Az énekes tavaly óta küzdött daganatos betegségével. 62 éves volt.


Robin Gibbnél egy éve diagnosztizálták a májrákot. Azóta többször került kórházba, tüdőgyulladással, és egyéb szövődményekkel. 

A Wikipédián található életrajza szerint Robin Hugh Gibb 1949. december 22-én született a Man sziget fővárosában, Douglasben. Maurice Gibb ikertestvére, Barry Gibb öccse, Andy Gibb bátyja. A Bee Gees tagjai közül a lesikeresebb szólókarrier az ő nevéhez kötődik. A trió Ausztráliában alakult, nagyobb sikerük azután lett, hogy visszatértek Angliába. A Bee Gees minden idők egyik legsikeresebb zenekarának számít. 

Robin az együttes frontembere helyért állandóan versengett idősebb bátyjával, Barryvel. Az 1960-as évek végén emiatt vált ki az együttesből és kezdett szólókarrierbe. Közben drogproblémáiról szóló hírek is szárnyra kaptak. Első száma, a Saved by the Bell, sikert aratott, de albuma, a Robin´s Reign kevésbé volt sikeres. Ezért Robert Stigwood közbenjárására újra összeállt testvéreivel. Az elkészült albumok mutatják azonban, hogy Robin és Barry régi jó viszonya nem állt helyre. Csak az ´70-es évek végére tűnt úgy, hogy az együttes megint egységes.

Habár Robin az együttesben maradt, tovább építgette szólókarrierjét: három új albumot adott ki az 1980-as években. Ikertestvére, Maurice hirtelen halálát követően, 2003. január 27-én jelent meg Németországban Magnet című szólóalbuma. Robin és Barry bejelentette, hogy a meghalt testvér nélkül a Bee Gees nincs többé.

2005 januárjában Robin bátyjával és más előadókkal egy dal erejéig csatlakozott a One World Project nevű kezdeményezéshez, melynek célja az 2004-es ázsiai szökőár károsultjainak megsegítése volt. A szám címe Grief Never Grows Old lett. Közreműködött benne Boy George, Steve Winwood, Jon Anderson, Rick Wakeman, Sir Cliff Richard, Bill Wyman, az America, Kenny Jones, a Chicago, Brian Wilson a The Beach Boysból, Russell Watson és Davy Spillane.

(klubradio.hu)

 

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó