Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Fűszeres húsgolyók brokkolival
Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
10 dkg cheddar sajt
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 szál petrezselyem
1 csipet őrölt kömény
2 közepes fej brokkoli
1 közepes fej karfiol
vaj a tál kivajazásához
olívaolaj
só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
Kezdd a húsgolyókkal! A hagymát kockázd fel, majd vékony olajon pirítsd meg. Ezután keverd el a hússal, reszeld hozzá a fokhagymát, szeleteld bele a petrezselymet, add hozzá a köményt, sózd és borsozd kedvedre, majd vizes kézzel formálj kis golyókat a húsból, és pirítsd meg minden oldalukat, ha kész, akkor szedd ki egy tálba. A brokkolit és a karfiolt szedd rózsákra, enyhén sós vízben főzd őket félpuhára, majd mindet tedd egy kivajazott tűzálló tálba.
Keverd hozzájuk a húsgolyókat is, sózd és borsozd az egészet, majd szórd meg a reszelt sajttal. Ha minden kész van, 220 fokra előmelegített sütőbe told be nagyjából 20 percre, ha szépen megpirultak a zöldségek és rájuk olvadt a sajt, kész vagy.
Jó étvágyat!
A sípszó után hagyjon üzenetet!