Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Csak hétvégére ugrik be a rossz idő

Szerző: Korsós Éva, – 2013-05-10 09:47:35

Keddtől már visszatér a május.



Pénteken hazánk nagy részén még folytatódik a nyári meleg sok napsütéssel, északnyugat felől azonban egy hidegfront közelíti meg térségünket, így délutántól a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, estétől záporok, zivatarok kialakulására is számítani kell. Élénk, az ország középső részén – és estétől északnyugaton is – erős lökések kísérhetik a szelet – írja az időkép.hu.

Szombaton a hidegfrontnak köszönhetően a keleti, északkeleti tájak kivételével többfelé várható eső, zápor, zivatar, a szél északnyugatira fordul és helyenként megerősödik. Az ország nagy részén jelentősen visszaesik a hőmérséklet, már csak keleten lehet délután 25°C körül, illetve a fölött a hőmérséklet.

Vasárnap az országban többfelé kialakulhat további csapadék, főként keleten zivatarokra is számíthatunk. Az ország legnagyobb részén szeles, hűvösebb időre van kilátás.

Hétfőre a front elvonul, keleten még elszórtan lehet egy-egy zápor, és még marad a szeles, hűvös idő. Kedden a hűvös hajnal után napos, igazi májusi hőmérsékletű időre van kilátás. Felmelegedés kezdődik, szerdára pedig visszatér a kora nyár.

(hir24)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó