Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

C-vitamin bombára fel!

Szerző: Lukács Kata, – 2013-10-14 13:32:20

A C-vitamin segíti a sebgyógyulást, csökkenti a rák kialakulásának esélyét, elengedhetetlen a természetes zsíranyagcseréhez és a szép bőr megőrzéséhez, ráadásul az immunrendszer alappillére, így az őszi időszakban különösen nagy szükséged lesz rá. Mivel ez az a vitamin, amiből legnagyobb mennyiségre van szüksége a szervezetednek, összegyűjtöttünk neked néhány remek forrást, amiből természetesen pótolhatod.

Paprika

Szentgyörgyi Albert is a paprikában mutatta ki először a C-vitamint, nem is csoda, 100 grammnyi zöldségben 184 milligramm C-vitamin van, ami elég szép mennyiség.

A Közép- és Dél-Amerikából származó élelmiszer, ami mára a magyar konyha egyik alappillére lett, emellett vízhajtó hatású is, segíti az emésztést és csökkenti a vérszegénység kialakulásának esélyét.



Grapefruit

A grapefruit fanyar íze elsőre sokaknak nem szimpatikus, de ha egyszer rákattansz, el sem tudod majd képzelni nélküle a reggeleidet. Ez pedig rendjén is van, hiszen a grapefruit 100 grammja 120 milligramm C-vitamint tartalmaz, emellett a gyümölcs rostjai finoman segítik az emésztést is.

Mivel a benne található élelmi rostok a gyomorban megduzzadnak, a grapefruit fogyókúrázóknak is kifejezetten ajánlott, hiszen hosszú időre jól lakat.



Őszibarack

Használd ki a rövid szezont, amíg őszibarackot találsz a boltok polcain, hiszen magas C-vitamin tartalma mellett kalciumban és magnéziumban is gazdag, így erősíti a csontjaidat.

Mivel sok benne a szelén és a cink is, így az őszibarack fogyasztása segít, hogy jobban kezeld a stresszhelyzeteket, megbirkózz a feszültséggel, így a szíved védelme érdekében is érdemes enned a szomjoltó gyümölcsből.



Sütőtök

A sütőtök a tél egyik kedvenc csemegéje, sokféleképpen elkészíthető, zamatosan édes és a C-vitamin mellett más kellemes meglepetéseket is tartogat a szervezetednek.



A benne lévő karotinoidok megkötik a káros szabadgyököket, így a sütőtök rákellenes élelmiszerként sem utolsó, a benne lévő kálium pedig vértisztító, méregtelenítő hatású, élelmi rostjai pedig megszabadítanak a lerakódott salakanyagoktól.

(bien.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó