Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

Borongós hétvége lesz

Szerző: Korsós Éva, forrás:24.hu – 2016-11-18 08:27:14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken napközben a változó felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap, azonban az északi, északkeleti vidékeken néhol továbbra is borongós, párás marad az idő.

Számottevő csapadék nem várható, csak a tartósabban borult helyeken lehet esetleg gyenge eső, szitálás. A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon nagy területen megerősödik, sőt annak északi felén időnként viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután többnyire 11 és 17 fok között valószínű, a Dunántúl nyugati felén lesz a legenyhébb az idő, ugyanakkor az Északi-középhegységben csak 4, 9 fok valószínű. Késő estére általában 8 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet, de északkeleten 2, 7 fok várható. Péntek reggeltől egészen estig a déli szelet a Kisalföldön 55-65 km/h körüli széllökések kísérhetik.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Tiszántúlon szakadozott lesz a felhőzet, ott akár néhány órás napsütés is lehet. A Tiszántúl kivételével több helyen várható eső, zápor, néhol jelentős mennyiség (10-20 mm) is hullhat. Az élénk déli szelet a Dél-Alföldön és a Kisalföldön erős, Sopron környékén viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5, 11 fok között alakul, de északkeleten csupán 2, 5 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 17 fok között várható, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Vasárnap felszakadozik, csökken a felhőzet, változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Délelőtt megszűnő jelleggel még előfordulhat eső, zápor. Az élénk déli, délkeleti szelet a Dél-Alföldön és a Kisalföldön erős, Sopron környékén viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 10 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 17 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékekkel.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Drágul a kenyér


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó