Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Boldog Szülinapot Kylie Minouge énekesnőnek

Szerző: Lukács Kata, nlcafe.hu – 2016-05-28 07:20:16

Happy 48. Birthday to Kylie Minogue ausztrál énekesőnek, színésznőnek.

Pályafutását gyerekszínészként kezdte az ausztrál televízióban, ezután a nagy figyelmet kapott az ausztrál Szomszédok című szappanoperában. Kislányként órákat töltött azzal, hogy a legjobb ruhácskájában ABBA-slágereket énekeljen, a seprű nyelét használva mikrofonnak. Évtizedekkel később, a 2000-es sydney-i olimpián milliók előtt énekelhette el a Dancing Queen című ABBA-dalt.

Hirdetés 

Hirdetés 

Már húszévesen beindult a zenei karrierje, és Kylie Minogue azóta is sikeres.

Amikor Kylie az első találkozóra érkezett a zenei producertrióhoz, a Stock, Aitken and Watermanhez, a szövegírók elfelejtették, hogy jön, így nem is készültek neki semmivel. Végül 40 perc alatt írták meg az I Should Be So Lucky című számot, amíg Kylie a recepción várakozott. Később ugyanennyi idő alatt vették fel vele a dalt.  Az I Should Be So Lucky című dal egy színdarabot ihletett, amit Kylie szülővárosában, Melbourne-ben mutattak be a 2001-es Gay „Midsumma” Festival keretében.

Kylie 1990-es klasszikusa, a Better The Devil You Know minden szombat éjjel fél egykor felcsendül a londoni G-A-Y klubban. Az énekesnőt a melegek egyik kedvenceként tartják számon.

Az INXS frontembere, Michael Hutchence a nagy sikerű Suicide Blonde dalát Kylie-ról írta, akivel akkoriban együtt voltak.

Az énekesnő szerint a Kylie azért is jó név ebben a szakmában, mivel eredeti jelentése az ausztrál őslakosok nyelvén annyit tesz, hogy bumeráng. „Ebben a szakmában jó, ha az ember mindig visszatér”.

Kylie mellrákja óta az orvosok szerint 40 százalékkal megnőtt azoknak a mammográfiai vizsgálatoknak a száma, amelyeket a nők kérnek az orvosuktól. Ezt a hihetetlen ugrást „Kylie-effektusnak” nevezték el.

A Madame Tussauds viaszmúzeumának négy különböző Kylie Minogue-hasonmása van. Csak az angol királynőnek van ennél több.

Egy ausztrál esetében átlagosnak mondható, ha a felmenői közt bűnözőket, fegyenceket tartanak számon, de Kylie családjában már a brit ősök között is akad elítélt bűnöző. 1816-ban például azért akasztották fel az egyik anyai ági felmenőjét, mert betört egy házba a fiával, hogy ennivalót szerezzenek maguknak. A fiút Ausztráliába küldték a fegyenctelepre. Ük-ük-üknagyapja pedig azért került börtönbe, mert egy 14 éves lánnyal „illetlenül” viselkedett. Morgan Riddinford végül tisztességes életet élt Angliában, Millie nevű unokája pedig már Kylie Minogue anyai nagyanyja, aki 1955-ben vándorolt ki Ausztráliába. Az énekesnő máig rendszeresen látogatja Angliában élő rokonait.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó