Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Ma lett 41 éves a sztárséf Jamie Oliver

Szerző: Lukács Kata, index.hu / wikipedia.org – 2016-05-27 15:40:55

1975-ben született Jamie Oliver brit szakács. Egy kis essexi faluban, Claveringben nőtt fel. 1989-ben Leigh Haggerwooddal együtt megalapította a Scarlet Division nevű együttest. Néhány évet a híres londoni szakács, Gennaro Contaldo mellett töltött, akit egyik kulináris mentorának tekintett. Az első munkája az Antonio Carluccio's Neal's Yard étteremben volt, ahol a tésztákat készítette. Ezután Oliver a The River Café (Fulham) suséfje lett. Először 1996-ban egy dokumentumműsorban szerepelt, melynek címe Christmas at the River Café volt. Llewellyn televíziós producer ekkor fedezte fel.

Hirdetés 

Hirdetés 

Az Egyesült királyságban Oliver vezetett egy kampányt, melynek célja az volt, hogy bemutassa a gyermekek iskolai ebédjének minőségét. Ebből a körútból született a Jamie menzája. A kampányt követően a kormány 20 millió fontot rakott félre a gyermekétkeztetés javítására, melyet három év alatt költöttek el. Műsorait több mint 40 országban sugározták, többek között Magyarországon és az USA-ban is.

 

2003 júniusában a Brit Birodalom rendjének tagjává ütötték. Felállította a Fifteen jótékonysági éttermet, ahol 15 hátrányos helyzetű fiatalnak adott álláslehetőséget a vendéglátóiparban.

Ezen a héten nyílt meg a budai Várban Magyarország, sőt Közép-Európa első Jamie's Italian étterme, aminek legfőbb vonzereje nyilván az, hogy kizárólag Jamie Oliver receptjeivel dolgozik. Jamie Oliver nagyon egyszerű, egészséges és finom ételeket akar kínálni, amelyek árban is sok mindenkinek elérhetők.

A visszajelzések szerint a hely tényleg jó lett. Persze nem bízták a véletlenre, bár a franchise-tulajdonos Zsidai Roy néhány dologba nyilván beleszólhatott, Jamie Oliver mindenhol a saját belsőépítészével, Jack de Wettel dolgozik. Ő pedig, bár az éttermekre jellemző dizájnt meghagyta, azért némi lokalitást is vitt a dologba: a pulton például a Mátyás-templom csempéi köszönnek vissza.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó