Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Az örömteli találkozások és fájdalmas veszteségek hónapja

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-12-31 07:22:00

A szélsőségek hónapja volt a fontosabb helyi történéseket tekintve 2017 novembere.

Örömteli találkozásokból is kijutott, hiszen Áder János államfő Kalocsára látogatott, akinek dr. Bábel Balázs érsek volt a vendéglátója, míg a főpásztor ebben a hónapban a Vatikánban találkozott Ferenc pápával.

Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna kalocsai szülész-nőgyógyász is rátalált az „aranyanyu-közönségszavazás” döntőseként a nagy boldogságot jelentő szobrocskára, valamint a kórházzal szemben lévő, a kalocsai Dózsa középiskola telephelyeként működő, Kossuth utcai kissportcsarnok háza tájáról is jó híreket kaptunk. Elkezdődött ugyanis annak hosszú évek óta várt és remélt, részleges felújítása.

Sajnos rossz hírekből is kijutott novemberben. Elhunyt ugyanis a térség emblematikus vállalkozója, a fajszi Pata József Gépipari Kft. alapítója, Pata József, valamint eltávozott Stadler József is, akinek a nevéhez többek között az akasztói stadion építése is fűződik.

Tovább súlyozta a kevésbé örömteli hírek tálcáját a mérlegen, amikor kiderült, hogy az idén is, ha kis mértékben is, de tovább csökkent a fűszerpaprika-termesztési kedv Kalocsán és térségében.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó