Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Az első ötlet ez volt: Janika és a Holdkutyák

Szerző: Gábor János, Napi Jubileum – 2016-10-09 07:22:41

Kis híján Johnny And The Moondogs lett a nevük. Tényleg.

Hirdetés

Hirdetés

1940-ben ezen a napon született John Winston Ono Lennon, a 20. század egyik legnagyobb hatású énekese, költője és zeneszerzője. A Beatles gitárosaként ismert művész munkássága az 1960-as évek folyamán jelentősen meghatározta a rockzene fejlődését. Hol vidám, hol komor hangvételű dalaiban leginkább a személyes és a karrierjéhez fűződő vágyairól, a népszerűség árnyoldaláról vagy az épp aktiális eseményekkel kapcsolatos véleményéről énekelt - sorai közt sokszor mérhetetlen fájdalom és remény bújdosott.

Lennon első zenekara a Quarry Men volt. Később George Harrison és Paul McCartney csatlakozásával az eredetileg blues elemekkel színezett folkot játszó banda átért a rock’n’rollra, és előbb Johnny And The Moondogs, majd The Silver Beetles néven működtek tovább.

1962-ben Ringo Starr csatlakozásával állt össze a The Beatles klasszikus csapata, amely Love me do című első lemezével a melodikus rockzene úttörőjévé vált. John Lennon és Paul McCartney honosította meg a rockzenében az elektronikus effekteket, mellyel számos új zenei stílus kibontakozását tették lehetővé.

A többi történelem...

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó