Magazin
Ápold '48-49 szellemét Kossuth Kiflivel a konyhában
Szerző: Lukács Kata, nosalty.hu – 2017-03-14 12:00:24
Kossuth kiflit a város apraja nagyjának!
A gyorsaság mellett másik nagy pozitívuma, a sütinek hogy jól eláll. Bár, erre ritkán van esélye.
Hirdetés
Hirdetés
A tésztához
20 dkg vaj
18 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
4 db tojás
1 késhegynyi sütőpor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
10 dkg dió (vagy mandula a tetejére)
A tepsi előkészítéséhez
1 ek vaj
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.
Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük.
Vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk a tésztát (kb. 1 centi magasan álljon a tészta a tepsiben!).
A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval vagy mandulával.
Közepesnél kicsit erősebb tűzön kb. fél óra alatt megsütjük.
Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat (kifliket) szaggatunk belőle.
Jó étvágyat! :)
A sípszó után hagyjon üzenetet!