Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

American Idiot: 121 évet kaphat a fotótolvaj hacker!

Szerző: Gábor János, – 2011-10-13 12:47:16

Nemrég írtunk róla, hogy egy rejtélyes hacker mintegy 50 híresség privát digitális tartalmaiból lopott úgy, hogy feltörte mobiljukat, iPadjüket, notebookjait, vagy e-mail- és közösségi oldal alkalmazásait. Ennek következtében "lett közkincs" például Scarlett Johansson néhány otthon készült, meztelen fotója. Nos, a "terroristát" elfogták.

Azért használtam a "terrorista" szót, mert Christopher Chaney ügyében az FBI piszkosul be akarja bizonyítani, hogy jól teszi a dolgát, ezért amellett, hogy a fickónak 10 ezer dollár óvadékot kellett fizetnie a szabad lábon védekezésért, úgy fest, hogy akár 121 év (!) börtönnel kell szembenéznie. MI?! Ennyit visszaeső gyilkosok szoktak kapni (vagy még ők sem), pedig Chaney számlájára "mindössze" 26 rendbeli internetes adatlopás róható fel (a nyomozás jelenlegi szakaszában).



A 35 éves tettes tavaly november és 2011. februárja között 50 "áldozatot szedett", oly\' módon, hogy Google- Apple- és Yahoo-alkalmazásokat feltörve az összes bennük található személyes e-mailt továbbította egy általa létrehozott címre, hozzáférve ezzel többek közt Scarlett Johansson (a képen balra), Mila Kunis (a képen jobbra), Christina Aguilera privát levelezéséhez, illetve fényképeihez.

Az ügyben eljáró ügyész, Andre Birotte nem is akar titkot csinálni belőle, hogy az elkövetőn példát statuálnak majd: "ez az ügy segíthet közvetíteni az üzenetet, miszerint a cyber-bűncselekmények valódi fenyegetést jelentenek". Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy Chaney-vel fogják csillapítani a netes bűntettek összes áldozatának bosszúszomját, pedig ő csak egy a sokból. Nem lennék a helyében...

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó