Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

A nyugodt, meleg idő szerdától tér vissza

Szerző: Korsós Éva, – 2013-07-16 06:47:28

A nyugodt, meleg idő szerdától tér vissza, de csak péntekig tart. Szombaton ugyanis újabb hidegfront ér el minket.



Kedden a többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, keleten helyenként záporeső is kialakulhat. A Dunántúlon az északi, a Tiszántúlon az északkeleti szelet napközben erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 28 fok között alakul.

Szerdán a sok napsütést csak kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarja, csapadék nem lesz. Gyenge marad a változó irányú légmozgás, csupán a Tiszántúlon fújhat mérsékelt északi szél. A hőmérséklet hajnalban 11, 16, napközben 26, 30 fok között alakul.

Csütörtökre hasonlóan jó idő várható. Általában gyenge lesz a változó irányú légmozgás, csupán az Alföldön fújhat mérsékelt északi, északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban 13, 18, csúcsértéke napközben 27, 31 fok között lehet.

Pénteken derült, napos, csapadékmentes idő várható, mérsékelt légmozgással. A hőmérséklet a hajnali 15, 20 fokról napközben 27, 31 fok közé emelkedik.

Szombaton egy hidegfront hatására észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, de a déli megyékben még több órát süthet a nap. Több helyen valószínű záporeső, zivatar, legnagyobb eséllyel az északi területeken. Az északira, északnyugatira forduló szél néhol megerősödik, ám zivatarok környezetében a szél átmenetileg viharossá is válhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet viszont már csupán 24, 28 fok között lehet. A déli megyékben azonban még 30 fok körül alakulhat.

Vasárnap több órás napsütésre, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből elszórtan kisebb záporeső előfordulhat, de nem ez lesz a jellemző. Az élénk északnyugati szelet főként a Dunántúlon erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 13, 18, napközben 23, 28 fok között alakulhat.

(hir24)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Elkezdődött a dinnyeszüret


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó