Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

A normál testsúly alsó határát súrolja az ideális nő!

Szerző: Gábor János, – 2012-12-10 15:21:19

A Newcastle Egyetem tudósai egy speciális háromdimenziós számítógépes program segítségével, mindkét nem elvárásait figyelembe véve megalkották az ideális férfi és női testet. A kutatási eredmények sokat elárulnak arról, mennyire különbözőek a két nem elképzelései a férfi és női ideálokról. A kutatás egy nagyobb vizsgálatsorozat része, amelynek célja az anorexia eredetének és esetleges kezelési módszereinek megtalálása.


Fotó: Kent Marcus Photography

A kutatásban 80, átlagosan 19 éves heteroszexuális férfi és nő vett részt, akiknek meg kellett határozniuk azokat a fizikai jegyeket, amelyek szerintük ideálissá tesznek egy férfit és egy nőt. A kutatók egy számítógépes program segítségével összesítették a különböző fizikai jegyeket, majd ezek alapján számolták ki az ideális férfi és nő testtömegindexét, valamint mell- és csípőbőségét.

Érdekes módon a végén mindkét nem tagjainál az egészséges testarányokra jellemző értékek jöttek ki. Ugyanakkor a férfiak és a nők is általában túlzott hangsúlyt fektettek a felsőtestre. A nők például túlságosan megnövelték az ideális nő mellméretét, a férfiak pedig az ideális férfi lábait és mellkasát.

További részletek a semmelweisfigyelo.hu-n!

(Medipress)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó