Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

A magyar férfi egy csoda

Szerző: Bneu Edina, – 2011-05-26 14:26:36

A magyar férfiak sokkal több kihívás elé állítják magukat, mint más nemzetek férfiai. Ilyen például, hogy nagyon sokat meg akarnak tenni családjukért, ez tőlünk nyugatra nem ennyire jellemző. A tévhittel ellentétben, nagyon erős bennük a család és a gyerekek iránti megfelelési vágy - mondta Steigervald Krisztián, a GFK kutatásvezetője egy friss felmérés kapcsán a Reggeli Gyorsban.


Egy nagyon erős családi függőség, szeretet, erős megfelelési vágy jellemző a magyar férfiakra a család és a gyerekek felé. Emiatt saját magukkal kevésbé foglalkoznak, ezért rosszak a magyar férfiak egészségügyi mutatóik, akik a statisztikák szerint korábban halnak meg, mint a magyar nők.

A magyar férfiak háromnegyedét a felmérések szerint az frusztrálja leginkább, hogy nem érzik, hogy a család anyagi biztonságát meg tudnák teremteni - mondta Steigervald Krisztián.

A pozitívumok mellett azonban bizonytalanok, frusztráltak, sokan közülük nehéz időket élnek meg. Úgy érzik, egymásnak ellentmondó elvárásoknak kell megfelelniük, sokszor maguk sem tudják, hogy milyen az a bizonyos új férfi, aki már nemcsak macsó, de nem is papucs. Ez derül ki többek között a Pécsi Tudományegyetem és a GFK által elvégzett legfrissebb kutatásból.

(Klubrádió)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó