Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

ELKEZDŐDÖTT! Az első lépések a Korona Part felé! KATT!

Szerző: Gábor János, – 2011-05-26 13:58:40


Íme az első bizonyítékok, hogy készülünk a Partra! A Bitangnet és a Syscorp technikusai már gőzerővel dolgoznak a szelidi és a kalocsai stúdió összeköttetésén, hogy a június 10-i hétvégétől már zavartalanul szóljon az adás a Korona Partról! Túl mélyre ne ássuk magunkat a technikai részletekbe (az a profi mérnökeink dolga), de szerintem sok újdonságot nem árulok el, ha azt mondom, hogy a Szelidi tó nagystrandjáról vezeték nélküli technológiával, mikrohullámokon "úsztatjuk" majd be az élő adást Kalocsára, az adótoronyhoz.



A szakemberek idegeit azzal húztam, hogy a kalocsai stúdiónál lévő "vevőantenna" leginkább egy tárcsasütőre hasonlít.
Annyira értékelték a humoromat, hogy már fel is vitték a tetőre, mielőtt lefotózhattam volna. DE! Biztos, hogy ez a kábel lóg kifelé a hátsójából:



Milyen kis vékony vacak, nem? Ki gondolná, hogy 24 órás, isteni rádióműsort küldünk keresztül rajta egész nyáron?! Csupán egy kábelecske persze kevés lenne az igazsághoz, úgyhogy még néhány (számomra beazonosíthatatlan) bizarr külsejű speciális kütyü is kell. És ezt is most hozták - a rádióadás továbbításához a kisebb "csodát" majd ez a gép hajtja végre:



Ezek még csak a kezdetek, a stúdióépítés párhuzamosan zajlik a szelidi és a kalocsai rezidenciánkon. Június második hétvégéjére készüljetek, akkortól már "víz" mellől szólunk, és a rá következő héten a NAGY nyitóbulinkat is megtartjuk! Június 17-én, pénteken (kb. este 8-tól) jön az első (tehát lesz még) Retrofesztivál, egy ősi kedvenc sztárvendéggel, akinek személyét egyelőre fedje jótékony homály, de szerintem közelebb juttatlak a megoldáshoz, ha elárulom, hogy Magyarország legrégebbi nyári zenei fesztiváljának állandó vendége - minden évben ott van... Részletek rövidesen, most már kezdd gyakrabban lesni a Korona Part menüt!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó