Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

A levegőben pánikolt be az utasszálító kapitánya! VIDEÓ!

Szerző: Gábor János, – 2012-03-28 12:50:39

Repülés közben bepánikolt és szabályosan megvadult a JetBlue légitársaság egyik gépének kapitánya. Négy utas fogta le az őrjöngő férfit, miközben a gép kényszerleszállásba kezdett. A fedélzeten tartózkodók halálfélelemben nézték az eseményeket, többen gondolatban már szeretteiktől búcsúztak.

- Imádkozzatok! Imádkozzatok! – Üvöltözte Clayton Frederick Osbon (49) kapitány a halálra rémül utasok között fel-le rohangálva. – Irak, al-Kaida, terrorizmus, mind meghalunk! – kiabálta a folyosón szaladgálva...

A Las Vegasba tartó 191-es járat kapitánya szinte megőrült, miután kiment a mellékhelyiségbe, majd vissza akart térni a pilótafülkébe. Csakhogy az be volt zárva, a másodpilóta ugyanis nem engedte vissza őt, bezárta az ajtót és a belépéshez szükséges biztonsági kódot is megváltoztatta, mivel már előzőleg is elég gyanúsan viselkedett a főnöke.


Osbon 12 éve a JetBlue kapitánya, de egyébként már 30 éve vezet repülőgépet

Az utasok azt mesélték a helyi médiának, hogy a kapitány a WC-ből visszatérve véletlenszerűen szólongatta az utasokat. Mikor rájött, hogy társa kizárta a pilótafülkéből, azt sikoltozta, hogy engedje be, aztán dülöngélni kezdett, bizonytalanná vált a mozgása. – írja a Daily Mail internetes oldala.

Tony Antolino (40), az egyik utas arról számolt be, hogy a kapitány ezután visszament a gép hátuljába, Afganisztánt, Irakot, Iránt emlegette (lenti videó), és azt ismételgette, hogy le fognak lőni minket, elvisznek minket, imádkozzatok az Úrhoz! Antolino elmesélte, hogy végül ő és három másik utastársa ugrott rá a kapitányra, mikor az újra neki akart rohanni a pilótafülke ajtajának. Az utasok legyűrték a földre, majd egészen addig a teljesen elborult elméjűnek tűnő férfin térdeltek, amíg a gép  végrehajtotta a sikeres kényszerleszállást az Amarillo nemzetközi repülőtéren.



Az akcióban résztvevő utasok szerint félő volt, hogy ha a kapitány visszajut a fülkébe, nekivezeti a földnek a gépet. 135 utas és az ötfős személyzet tartózkodott a járaton. Akik lefogták a kapitányt, saját elmondásuk szerint arra gondoltak, hogy nem történhet meg, hogy ezek az emberek mind meghaljanak. A CNN szerint pedig többen arról számoltak be, hogy a gép hátuljában előzőleg az egyik utaskísérő már megpróbálta visszatartani a kapitányt, de az újra előreszaladt. Néhányan hallani vélték, amint a gép parancsnoka azt sikoltozza, hogy bomba van a fedélzeten. Ezután fogták le négyen és tartották a horrorisztikus utazás végéig.



Az utasok rémülten nézték az eseményeket, volt, aki arról beszélt, hogy már sosem látja többé a családtagjait, sokaknak halálfélelmük volt. A gép landolása után a mentők és biztonságiak hordágyon hozták le a gépről a kapitányt. A légitársaság egyelőre csak annyit mondott, hogy nem a hatóságokra, hanem inkább az orvosokra tartozó esemény történt a férfivel.

Blikk-összeállítás
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó