Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

A jövő hét elején már szinte tavasz lesz

Szerző: Korsós Éva, forrás:vs.hu – 2016-01-27 17:01:37

A következő napokban még párás, hűvös idő lesz, kivéve a Dunántúlon, ahol akár 15 fok is lehet. A hétvégén máshol is felmelegedés kezdődik, és a  jövő hét elején már szinte tavasz lesz.

Csütörtök hajnalban ismét sokfelé képződik köd. Napközben a nyugati és a déli tájakon fokozatosan megszűnik a köd és csökken a felhőzet is, de nagyjából Vác-Debrecen vonaltól északkeletre egész nap tartósan párás maradhat a levegő. Többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödik a délnyugati, majd a nyugati szél. Reggel csak néhol lehet fagy, többnyire +2 fok körül alakul a hőmérséklet. Délután 3 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk (a Dunántúlon több helyen várható 10 fok feletti maximum). Melegfronti hatás várható.

Pénteken késő délutánig erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Párás, foltokban ködös lesz a levegő. Több helyen lehet eső, eleinte – főleg északkeleten – ónos eső is. Reggel 0, délután +7 fok körül várható a hőmérséklet.

Szombaton az ország keleti, északkeleti felén tartósan párás, felhős maradhat az idő, de nyugaton előbukkanhat a nap. Eső nem lesz. Reggel gyengén fagyhat, míg délután a tartósan ködfelhős tájakon +2, a derengőbb részeken +8 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap reggel párás idő lesz, továbbra is lehet sűrű köd. Napközben esőfelhők sodródnak a Kárpát-medence fölé, és délelőttől több helyen eredhet el az eső. Ezzel együtt a délnyugati szél is többfelé megerősödik. Továbbra is egyre enyhébb levegő érkezhet a térségünkbe. ÉK-en 3, DNy-on 13 fok körül alakul a hőmérséklet.

A jövő hét elején tavasziasan enyhe időre van kilátás 13-14 fok körüli maximumokkal. Erős lesz a szél, és záporok is gyakran előfordulnak.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó