Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

A hófúvás miatt kiadott figyelmeztetések nagy részét visszavonták.

Szerző: Lukács Kata, – 2013-03-27 14:18:44

Csütörtökön a reggeli órákban az északkeleten élők szervezetét még kettősfronti hatás terheli, később már országszerte gyenge melegfronti hatás okoz majd panaszokat.

A Dunántúlon és a középső megyékben több-kevesebb napsütésre kell számítani, míg északkeleten borult marad az ég. Északon, északkeleten lassan szűnik a havazás. Délután délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, a Dunántúlon borult lesz az ég, míg a középső és keleti megyékben hosszabb-rövidebb időre előbújik a nap. Elszórtan előfordulhatnak futó záporok, az Északi-középhegységben egy-egy hózápor is lehet. Északnyugaton élénk, máshol mérsékelt, gyenge lesz a déli, délkeleti szél. A kora délutáni órákban a hőmérséklet 1, 7 fok között alakul.



Napközben főként az ország középső-déli tájain süt majd ki a nap, akinek lehetősége nyílik rá, öltözzön fel és töltsön néhány percet a szabadban, és használja ki a kevéske napsütés pozitív hatásait. A napfény hangulatjavító hatása közismert, emellett pedig a D-vitamin pótlásának egyik fontos összetevője.

A légköri szennyezőanyagok koncentrációja várhatóan az egészségügyi határérték alatt alakul, és a pollen koncentráció sem változik majd számottevően.

Az utak havasak, jegesek, latyakosak lesznek, növelve a csúszásveszélyt. A melegfronti hatás miatt a reflexek tompulnak, vezessünk óvatosan!

Több megyében visszavonta a korábban kiadott veszélyjelzést a meteorológiai szolgálat, így már csak két északkeleti megyében van érvényben citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés a havazás, illetve hófúvás miatt. A hófúvás miatt kiadott figyelmeztetések nagy részét mostanra visszavonták.

(idojaras.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó