Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Közlekedés, időjárás

A hőhullám újabb napjai következnek

Szerző: Korsós Éva, – 2012-07-05 10:37:29

A hét végéig nem enyhül a rendkívüli forróság, és hajnalban sem hűl le a levegő annyira, hogy javítsa a komfortérzetet. A délutáni záporok, zivatarok növelik a fülledtséget, felfrissülést ezek sem hoznak.


Pénteken a többórás napsütés mellett délután erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan lehet záporok, zivatarok kialakulására számítani. A nagy légköri labilitás miatt heves zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadással, jégesővel. A délies szél időnként megélénkül, zivatarok környékén erős-viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet csúcsértéke 32, 38 fok között alakul. Záporok, zivatarok idején átmenetileg felfrissül a levegő, utána azonban erősen fülledtté válik.

Szombaton a napsütést a nap második felében néhol gomolyfelhők zavarhatják, főként északon és keleten lehet helyi zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a nyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 31, 36 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütés valószínű, tovább tart a hőség. A nap második felében szórványosan kisebb zápor, zivatar kialakulás nem kizárt. A délnyugati szél mérsékelt lesz. Kora délután 31, 36 fok várható.

Hétfőn már több helyen növekszik meg a gomolyfelhőzet, melyekből záporok, zivatarok valószínűek. Megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Kedden a változóan felhős időben eleinte még többfelé lehet zápor, zivatar, majd észak felől csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 29, 34 fokra melegszik a levegő.

(idojaras.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó