Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Trafikmotyó: most akkor bejött, vagy nem?

Szerző: Gábor János, – 2013-11-11 10:59:03

Jó néhány hónapja él a trafik-törvény/mutyi/botrány, és májusban a miniszterelnököt (a körülötte zajló hangoskodás ellenére) ki is tüntette érte a WHO, mivel a nemzetközi szervezet úgy véli, hatásosan szorította vissza a dohányzást hazánkban.

Az időközi értékelésünk kapcsán azonban a mai Reggeli Gyorsban nem ezzel egybevágó vélemények kezdtek jönni - a hallgatók ugyanis még mindig inkább a nemzeti dohánybolt-biznisz felosztásának körülményei miatt vannak kiakadva. Némelyikük pedig azon, hogy szerinte túl közel van az iskolához. Bexa azon fanyalgott, hogy Dunapatajon például söröző és trafik is könnyen megközelíthető a helyi iskola kapujából. Emellett szóba került a cigi ára is - ő speciel annyira dohányellenes, hogy támogatná, ha 10.000 forintig akarnák emelni. Félkomoly bagós-moralizálás Bexával, a cikk alatti, első lejátszón!



Teltek-múltak az órák, de a bejelentkező hallgatók egyike sem igazolta vissza, hogy ő maga, vagy ismerőse közvetlenül a „trafikmotyó” (ahogy időközben elneveztük) miatt szokott volna le a cigiről, pedig a törvény kitalálói és kivitelezői előszeretettel hivatkoznak erre. Feri nevű, paksi hallgatónk például olyannyira nem állt le a cigiről, hogy még egy komolyabb térdműtét sem tántoríthatta el: a kórház területéről féllábon szökdécselt ki, csak pár slukkért. Emiatt az orvos ágyhoz is kötöztette.
Bővebben a második lejátszón, alább!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó