Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

57 éve negyedszer is férjhez ment Liz Taylor

Szerző: Lukács Kata, origo.hu/ blikk.hu – 2016-05-12 15:41:57

1959-ben, ezen napon Liz Taylor megkötötte negyedik házasságát, ezúttal Eddie Fisherrel.

Liz Taylor olyan filmekkel hívta fel magára a figyelmet, mint a Kleopátra, vagy a Macska a forró bádog tetőn. De nőiességével, színes és szenvedélyes szerelmi életével is beszédtémát adott az embereknek.  Imádták, rajongtak érte a férfiak, s ő is viszontszerette őket. Nyolcszor ment férjhez, de az igazi szerelem – saját bevallása szerint – egyszer jött el az életében Richard Burton személyében.

Hirdetés

Hirdetés 

Mielőtt filmezni kezdett, üdítőt árult Dél-Kaliforniában. A gyönyörű kislányt akkor fedezték fel, amikor limonádét árult egy strandon: a filmeseknek violakék szeme tűnt fel. Első filmjét 1942-ben forgatta. Amikor fodrásza elutazott a városból, szerette maga levágni a haját Liz Taylor fodrásza, José Eber a sztárok legismertebb hajszobrásza, többek között hozzá jár Cher is. A színésznő olykor nélküle esett neki frizurájának.

Rajongott a Law & Order című sorozatért, gyerekei pedig kiskorukban Mariska Hargitayval, a későbbi színésznővel játszottak együtt.

Taylornak négy gyereke, tíz unokája és négy dédunokája született.

1959-ben áttért a zsidó vallásra, férje, Michael Todd producer 1958-ban halt meg, Liz Taylor ezután hozzáment Eddie Fisherhez. Az ő kedvéért lett prozelita, azaz tért át a zsidó hitre.

A legbüszkébb a Nem félünk a farkastól című filmjére volt: Martha szerepével nyerte el másodszor a legjobb színésznek járó Oscart, filmbéli partnere Richard Burton volt.

25 évig álmodozott egy parfüm elkészítéséről, mire végre megcsinálta: 1980-ban jelent meg a Taylor illata, amivel a becslések szerint 200 millió dollárt keresett.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó