Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Szerelmes május, avagy tényleg a legtöbb ember Vízöntő

Szerző: Mike Szilvia, – 2016-05-12 14:17:27

A májusi eső aranyat ér, a májusi szerelem örökké tart. Tényleg? Tettük fel a kérdést a KORONAcafé-ban. Bár az időjárással kapcsolatos népi bölcsességet megkérdőjelezni nem lehet, hiszen magáért beszél, de vajon tényleg Aigner Szilárdon múlik a párkapcsolatunk?

Hirdetés

Hirdetés

Bár most a májusi esőé, és nem a napsütésé a főszerep, mégis az Érsekkertben andalgó, meg a Negyvennyolcasok terén romantikázó fiatalok tűntek fel a tavasz beköszöntével. Mi van ilyenkor a levegőben? Oké, hogy május a szerelem hónapja, de miért vagyunk ilyenkor "szerelmesebbek"? A virágok? A ledobott télikabát? Az egyre rövidülő szoknyák? Vajon mi lehet a háttérben?

illusztráció

Egy biológiatanár hallgatónktól megtanultuk. Elmondta, hogy májusban a hosszabb nappalok, így hosszabb (bár most nem) a napos órák száma, a napsütés pedig "felturbózza" a hormonok termelődését. Itt van a kutya....pontosabban a szerelem elásva.

Azon is elgondolkodtunk, hogy ha május a szerelem hava, akkor valószínűleg ebben a hónapban fogan a legtöbb gyermek is. Így valószínűleg, a társadalom nagy része, rá kilenc hónapra, a Vízöntő jegyében születik. Aztán utánajártunk a dolgoknak és megtudtuk, hogy ez nem így van. Magyarországon és úgy általában az egész világon szeptember végén születik a legtöbb gyermek. Szóval tudjuk, mit csinált karácsonykor....:)

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy hogyan vélekednek a májusban köttetett szerelemről hallgatóink! Erika, Timi, Andi és Ancsa meséltek szerelmükről...amely mind a mai napig tart éééés naná, hogy májusban kezdődött.

illusztráció

Erikáék 38 éve házasok, májusban esküdtek, ráadásul úgy, hogy minden esküvői teendőt párja vállalt magára:

Timiéké egy igazi tini-szerelem. Hónapokig kerülgették egymást, aztán jött az első randi...májusban :)

Andiéknál barátságból szövődött nagy szerelem, majd házasságkötés...ráadásul egy héten belül kettő is:

Ancsáék megismerkedéséből filmet lehetne forgatni. Az érsekkerti majálison "pillantotta meg a szerelmet" és annyira megbabonázta őt, hogy még azt is elfelejtette, hogy milyen italért is állt a talponálló pultjához. Jött a plüss maci, ment a telefonszám, aztán...

Ez igen! Hajrá május! Hajrá szerelem!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó