Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

55 éves lett Michael Jordan

Szerző: Lukács Kata, nemzetisport.hu / index.hu – 2018-02-17 17:16:13

Ma ünnepli 55. szülinapját Michael Jeffrey Jordan a „Levegő ura”, minden idők talán legnagyobb kosárlabdázója az NBA legponterősebb játékosa, színész.

Hirdetés

Hirdetés

A jelképévé váló 23-as mezt viselte a Chicago Bulls és a Washington Wizards csapatában is. Szerepelt azonban 45-ösben is, mert bátyjának, Larrynek ez volt a mezszáma a főiskolán. Egyetlenegyszer a 12-es mezben is játszott „Air Jordan”, mégpedig 1990-ben az Orlando Magic ellen, mert az aréna egyik dolgozója ellopta a mezét. A Space Jam (Zűr az űrben) című filmben elmeséli, hogy minden Bulls meccsen a North Carolina egyetem nadrágját húzta fel a „bikák” hivatalos nadrágja alá. Ez nem volt kamu, szerencsehozónak tartotta a nadrágot.

1992-ben a Portland Trailblazers elleni playoff-meccsen az első félidőben 35 pontot szerzett. Köztük volt egy hihetetlen sorozat is, hiszen egymás után hat hárompontost dobott. Erről a meccsről később sokan azt állították, hogy itt „talán senki sem állt közelebb ahhoz, mint ő ezen a meccsen, hogy tökéletesen kosárlabdázzon”.

A szállodákba gyakran Leroy Smith néven jelentkezett be. Smith volt az a játékos, aki juniorkorában kiszorította őt a főiskolai csapatból. Ez a kudarc Jordant még keményebb munkára ösztönözte. Amikor Jordan bekerült a Hírességek Csarnokába (Hall of Fame), tisztelete jeléül a ceremóniára meghívta Leroy Smitht is, mint azt az embert, aki nélkül nem érhette volna el, amit elért.



Michael Jordan a legjobban kereső sportnyugdíjas. Az egykori kosárlabdázó vagyona már átlépte az egy milliárd dollárt! Ma Jordan a leginkább eladható név, megelőzve többek közt Tom Hanks-t, vagy éppen Bill Gates-t.

Michael Jordan kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a sportág és az NBA népszerűsége a 80-as és 90-es években világszerte megnőtt. Generációjának legjobban szponzorált játékosáról The Prospect címmel készül film, amelynek producere Will Smith lesz.

Egyik hallgatónk Rudi is mesélt egy érdekességet:

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Homoktövissel a vírusok ellen


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó