Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

50 éves a Jóbarátok Ross Gellere

Szerző: Lukács Kata, evamagazin.hu/femina.hu – 2016-11-02 10:43:57

Ma 50 éves David Schwimmer színész, akiről a legtöbbeknek a Jóbarátok-ban játszott szerepe, az érzékeny lelkületű, ám hatalmas szívű Ross jut eszébe.

Hirdetés

Hirdetés

A színész elmesélte, hogy először nem akarta elvállalni a szerepet, sőt le is mondta ám később meggondolta magát. A Jóbarátoknak köszönhetően emberek millió ismerték meg a nevét, és szerették meg.

Szerepéért 1995-ben egy Emmy-díat is bezsebelt, a 'Kiemelkedő Komédiasorozat Férfi mellékszereplője' kategóriában.

David Schwimmert láthattuk az 1996-os Julie De Marcóban, a Hat nap, hét éjszaka című romantikus moziban, a 2001-es Lázadásban pedig a drámai oldalát is megmutatta. A Madagaszkárban szinkronosként is kipróbálhatta magát, Melmannek, a hipochonder zsiráfnak kölcsönözte a hangját.

A Jóbarátokban töltött 10 év alatt összegyűlt néhány érdekesség  pl. hogy Ross három éven át 29 éves volt. Sőt, mint tudjuk, Ross paleontológus professzor. Na most a Columbus Állami Egyetemen dolgozik egy Dr. David R. Schwimmer nevű paleontológus.

A sorozat összes részét élő közönség előtt forgatták, kivéve az évadzáró részek csattanóit, az igazán nagy meglepetésekbe nem avathatták be a 300 fős élő közönséget, különben spoilerek terjedtek volna el. Egy alig félórás epizód felvétele öt órán át tartott.

1997-ben a hat főszereplő kilátásba helyezte, hogy nem jelenik meg a forgatáson, ha fel nem emelik a gázsijukat. Így ők lettek a tévétörténelem első szereplőgárdája, amely egy emberként alkudott a stúdióval.

Az első évadban mindegyik színész 22 500 dollárt (5 millió Ft) kapott epizódonként. A sorozat végére ez az összeg már egymillió dollárra (225 millió) emelkedett. Az utolsó évadban már 1 millió dollárt kerestek fejenként és epizódonként!

Az utolsó részt több mint 52 millióan nézték

Az I'll Be There For You című dalt a Jóbarátok alkotói közösen írták a The Rembrandts zenekarral.

A kultikus törzshely a Central Perk kávézó ahol mindig összegyűltek a Jóbarátok, nem csak úgy kipattant valaki fejéből, azt is egy létező, Manhattanben található étteremről mintázták.

Amikor véget ért a Jóbarátok, minden színész kapott egy darabot a Central Perk előtti járda kövezetéből, emlékbe.

David Schwimmer 10 epizódot is rendezett a Jóbarátokból. Többek közt azt is, amikor kiderül, hogy ő Rachel magzatának apja.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó