Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

R.H.C. P. ünnepet ültünk Anthony Kiedis-sel

Szerző: Lukács Kata, rockbook.hu/starity.hu – 2016-11-01 13:40:13

Ma ünnepli 54. születésnapját Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers zenekar frontembere. Ő és a basszusgitáros, Flea alapította a bandát 1983-ban. Anthony nem csupán énekel, hanem a Chili provokatív és érzelmes szövegeit is ő írja.

Hirdetés 

Hirdetés 

Kiedis keresztapja nem kisebb személy, mint Sonny Bono, a híres zenész volt. Indián felmenői is vannak:olyannyira fontos a származása, hogy több tetoválása is indián-témájú.

A Los Angeles-i Fairfax High Scool-ban érettségizett, itt ismerte meg későbbi zenésztársait is.

Már kamaszkorában rászokott a kábítószerekre (heroin, kokain). Miután zenésztársa és legjobb barátja, Hillel Slovak, 1988-ban túladagolásban meghalt, Kiedis elvonókúrán vett részt egy mexikói szanatóriumban.

"Sir Psycho Sexy" hódításai közt tudhatja többek között Demi Moore-t, az egykori Spice Girl Melanie C.-t, és a szupermodell Heidi Klum-ot is.

Az RHCP tagjai többször is feltűntek a filmvásznon. Kiedis például Sylvester Stallone fiát játszotta az 1978-as Ö.K.Ö.L.-ben, de felfegyverzett szörfös fiút is játszott a Holtpontban Keanu Reeves és Patrick Swayze mellett. Flea olyan kultikus filmekben tűnt fel, mint a Félelem és reszketés Las Vegasban vagy a Vissza a jövőbe 2 és 3.

A banda 1993-ban felbukkant A Simpson családban is, ami bárki számára nagy lépés az öröklét felé.

Sok féle történet kering arról, hogy miért Red Hot Chili Peppers lett a zenekar neve. Az egyik szerint Anthony ezt a feliratot látta meg világítva egy bokron bedrogozott állapotban egy átmulatott éjszaka után. Más történet szerint a Chilli Willi and the Red Hot Peppers étterem-ből alkották meg a nevet.

Az RHCP logóját Anthony alkotta meg.

Magyarországi koncertkörút:

20 év után szeptember elején ismét Budapesten az Arénában koncertezett a többszörös Grammy-díjas Red Hot Chili Peppers.

Akkora arcok voltak az RHCP tagjai köztük a szülinapos frontember Antoni Kiedis, hogy lesétáltak egy hazai együttes, a Qualitons koncertjére. A rockbanda frontembere a hotelszobában végighallgatottat 9 számot a csapattól és nagyon tetszett neki  épp ezért kért egy CD-t a srácoktól.

A rajongókkal sem voltak elutasító az együttes, ha kellett, gitárra is adtak autogramot – ezt a pillanatot pedig fotóban is megörökítették a csapat tagjai. Sőt, ami igazán kedves, a képet megosztották Instagram-oldalukon is, amelyhez magyarul írtak szöveget!

Napom két képben: Kaptam egy kerékbilincset, elbőgtem magam, erre átölelt Anthony Kiedis. Nem engedte, h lefotózzam. De nagyon cuki volt. Ott megy. I've chosen a life of picture free existence - mondta. Haha

Ezt posztolta nemrég a Facebookra a Lila Füge gasztroblog írója, Havas Dóra. Lefotózni ennek ellenére természetesen lefotózta Kiedist, igaz hátulról. Nem volt még magyar kerékbilincs, amit ennyi kommentelő irigyelt volna!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó