Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

46 éves a Hooligans dögös dobosa Kiss Endi

Szerző: Lukács Kata, life.hu/ hotdog.hu – 2016-09-21 15:50:00

1970-ben született Kiss Endre a Hooligans együttes dobosa. Tóth Tibi gitárossal karöltve az a Hard Day’s Night címü Beatles film hatására eldöntötték, hogy zenészek akarnak lenni. 9 évesen már felléptek az Elektromos Rock nevű bandával. 14 évesek voltak, amikor csatlakozott hozzájuk Ördög Tibor alias Csipa, és megalapították a Ramsest, amivel már komolyabb sikereket is elértek.

Hirdetés 

Hirdetés

1996-ban  megalakult a Hooligans, egy évvel később jelent meg első albumuk is Nem hall, nem lát, nem beszél címmel amin az örök kedvenc a Paradicsom is helyet kapott.

Nagyon nagy különbség van, Endi legelső és a mostani hangszere között mivel az első dobját egy kukából csinálta, így indult a pályafutása, mára 3 különböző dobfelszerelése van.

Endi Havasi Balázs zongoristával létrehozta a Drum & Piano Projectet. Amit úgy képzeljen el, hogy csak a dob és a zongoraszó hallatszik.  A két különleges egyéniség közös produkcióját , a Hangszerek Csatáját az elegáns koncerttermekben ugyanúgy álló tapssal fogadják, mint a legnagyobb tömegeket vonzó fesztiválokon. A zongoraművész egyik teltházas koncertjén leglátványosabb rész talán az volt, amikor Havasi gyerekkori jóbarátjával, Kiss Endivel „párbajozott". Endi ugyanis a produkció közben a színpaddal együtt 360 fokos fordulatot tett meg, így néhány másodpercig fejjel lefelé kellett dobolnia.

2016-ban már 20 éve annak, hogy a Hooligans név égisze alatt ontják a slágereket és szórakoztatják a nagyérdeműt országhatáron innen és túl. A jubileumi turné megkoronázására egészen november 12-ig kell várni kell, amikor is Budapesten a Papp László Sportarénában valósítják meg pályafutásuk legnagyobb koncertshowját, de ebből hozza az ízelítőt a csapat október elsején Paksra is a Puttonyos fesztiválra a Sárgödör térre.  

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó