Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Hozzávalók:
50 dkg eper
4 pohár natúr joghurt
3 evőkanál cukor
2 dl tejszín
1 zacskó zselatin
15 dkg vajas keksz
10 dkg vaj
Elkészítés menete:
Nem lesz nehéz dolgod, a tűzhelyet egy kicsit ugyan be kell üzemelned, de nem fog sokáig tartani, és pláne nem fog fájni, ne aggódj. Egy alkalmas lábasban keverd simára a joghurtot a cukorral és a zselatinnal, majd ezt tűzön melegítsd meg, de ne forrald fel. Ha elérte a megfelelő hőmérsékletet - ez a forrás előtti perc -, akkor vedd le a tűzről, és hűtsd ki.
A tejszínt verd habbá, majd óvatosan keverd a joghurtos keverékhez.
A kekszet törd össze jó apróra, a vajat melegítsd fel egy kissé, dolgozd össze a kettőt, majd egy kapcsos tortaforma aljára döngöld le a keveréket.
Az epreket vágd félbe és rakd körbe, majd óvatosan engedd rájuk a krémet, a maradék gyümölcs pedig mehet a süti tetejére. Ezután tedd a hűtőbe, pár óra alatt szépen megdermed majd, és fogyaszthatod.
Jó étvágyat!
A sípszó után hagyjon üzenetet!