Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Kelesztés, várakozás nélkül, villámgyorsan, ügyesen. Megint mértem stopperrel, (úgy látszik, 2014 a stopper éve lesz), szóval mértem, a konyhába való belépéstől számított 12 perc múlva már lehetett enni az első darabot. Jó, egy kicsit forró volt, de kész volt, és ez a lényeg.
Hozzávalók (11-12 db-hoz):
350 g natúr joghurt (2 kis pohár)
1,5 tasak sütőpor
30 dkg liszt
45 g cukor (kb. 3 evőkanál)
Olaj a sütéshez
Baracklekvár, étcsokoládé, porcukor a tálaláshoz
1. A hozzávalókat kimérjük és összekeverjük, a végén kézzel is gyúrhatjuk. Jó nyúlós, ragadós nehezen formázható massza, de nem baj, az a jó.
2. Közben már melegíteni kezdjük egy serpenyőben az olajat (bő olajat:) Közepes, vagy annál picit nagyobb lángon melegítsük, így nem lesz túl forró, és nem ég meg a fánkunk.
3. Amíg az olaj felforrósodik, állni hagyjuk a masszát, majd két kanállal kis kupacokat adagolunk a forró olajba (még picit formázhatjuk a kanál hátlapjával, de nem baj, ha nem lesz tökéletes az alakja, ízre szuper lesz! Közepes lángon pár perc alatt átsütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetve kivesszük a kész fánkokat az olajból.
Házi sárgabaracklekvárral a legjobb, de most először csináltam olvasztott csokisat is, hát az sem lett rossz. A rászitált porcukor meg szépen felszívódott.
Jó étvágyat! :)
A sípszó után hagyjon üzenetet!