Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Véralkohol szintet mér az alkalmazás

Szerző: Lukács Kata, hvg.hu – 2017-07-20 17:00:08

Ha kíváncsi arra, hogy miként változtatja meg a véralkoholszintjét egy pohár bor vagy sör vagy koktél, akkor töltse le az alábbi appot. A Cautoh nevű, iPhone-ra és androidos készülékekre is letölthető alkalmazás nem pótolja az alkoholszondát, de megmutatja, miként változik a véralkoholszintünk egy-két pohár bor (sör, koktél stb.) elfogyasztása után.

Hirdetés 

Hirdetés 

Az app letöltését követően két gomb jelenik meg a fő képernyőn. A jobb oldalit akár el is felejthetjük, ez ugyanis a Cautoh fizikai alkoholszondájához való, a bal oldali viszont a kalkulátort nyitja meg. Itt kerül elő az italok (nem túl bőséges) listája, de azért a legelterjedtebbek, a bor és a sör megtalálható benne (pár koktél és rövid ital társaságában).
 
 
Első választásunk után és a jobbra mutató nyílra kattintva beállíthatjuk adatainkat, a nevünket nem kötelező megadni, de a nemünk és a súlyunk már fontos lehet a véralkoholszint számítása szempontjából. Ha lakóhelyünket is megadtuk (Magyarország) az italok mértékegysége is metrikusra változik.
 
Ha valamelyik italra kattintunk, az app úgy értelmezi, hogy éppen most ittuk meg, viszont ha rajta tartjuk az ujjunkat, egy menü kerül elő, és beállíthatjuk, mennyivel ezelőtt fogyasztottuk. A következő ablakban megjelenik a véralkoholszintünk, illetve az, hogy a WHO ajánlása szerint vezethetünk-e így, illetve ha nem, akkor mennyi idő múlva ülhetünk volán mögé. Itt hívjuk fel a figyelmet arra. hogy Magyarországon a zéró tolerancia van érvényben, azaz nem szabad inni, ha vezetni akarunk.
 
A Play áruházból elérhető az app csak üsd be a keresőbe a "Cautoh" hívószót és egy gombnyomásra tiéd az alkalmazás!
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó