Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
A háziasszonyoknak mindig kihívás hogy milyen ételekkel örvendeztessék meg a kis családot, könnyítettem a dolgodon, hogy legyen végre valami újítás a vasárnapi menüben!
Hirdetés
Hirdetés
ROPOGÓS CSIRKECOMB ÉDESBURGONYÁVAL ÉS CSÍPŐS MÁRTOGATÓSSAL
HOZZÁVALÓK
2 ek szójaszósz
6 ek citromlé
1 gerezd fokhagyma
őrölt bors
8 db csirke alsócomb
4 db édesburgonya (kisebb)
2 ek olívaolaj
só
A mártogatóshoz:
1 tk csilipehely (szárított)
1 fej vöröshagyma
1 db csilipaprika (zöld)
2 ek olívaolaj
só
2 ek vörösborecet
1 csokor friss koriander
A szójaszószt keverd össze a citromlével,fokhagymával és egy kevés borssal. Az így kapott pácba tedd a megmosott, szárazra törölt csirkecombokat, fedd le alufóliával, és rakd a hűtőbe 20-30 percre.
A meghámozott, cikkekre vágott burgonyát forgasd össze 1 ek olívaolajjal, valamint egy kevés sóval, és zsupsz a tepsibe. A csirkecombokat egy másik tepsibe rendezd el , locosld meg a páccal, és a megmaradt olívaolajjal. A tepsiket rakd 200 fokos sütőbe 45-50 percre. A húst közben locsolgasd néhányszor a pecsenyelével.
A mártogatóshoz keverd össze a csilipelyhet a felaprított hagymát, a kimagozott, kierezett, felaprított csilit, az olívaolajat, ízlés szerint sót, a borecetet és a durvára vágott koriandert. Ezzel és az édesburgonyával tálalhatod is a ropogósra sült csirkecombokat.
Kekszszalámi
Hozzávalók:
500 gramm keksz,
250-300 ml tej,
15 evőkanál cukor,
1 csésze apróra vágott mogyoró,
200 gramm vaj,
200 gramm kókuszreszelék,
4-5 evőkanál kakaó, rum.
Forrald fel a tejet a kakaóval, és a cukorral
zúzd apróra a kekszet, és keverd el a felvágott mogyoróval. Majd fokozatosan öntsd hozzá a kakaós tejet.
a krémhez keverd el a vajat öt evőkanál porcukorral, és add hozzá a kókuszreszeléket, meg ízlés szerint egy pár csepp rumot
a tésztát tedd egy fóliára, simítsd el, fél ujjnyi vastagságúra, majd kend meg a kókuszos krémmel.Fogd meg a fólia végeit, majd tekerd fel a masszát.
egy éjszakára tedd a hűtőbe.
A sípszó után hagyjon üzenetet!