Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Vasárnapi desszertként késztsd el a mennyei kakaós csigát!

Szerző: Lukács Kata, femina.hu – 2014-04-06 15:44:34


Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg kakaópor - cukrozatlan
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
3,5 dl tej
2 dl tej és egy csapott evőkanál cukor az élesztő felfuttatásához
2 tojás
1 rúd vanília


Elkészítés ideje:
120 perc.


Nem túl meglepő módon a kelt tésztához fel kell futtatnod az élesztőt, tehát keverd el langyos, cukros tejjel, helyezd meleg helyre negyed órára, azalatt elvileg szépen felfut majd.
Így a 15 perc alatt lesz időd a többi előkészületre: a tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat keverd simára a cukorral, add hozzá a vaj 70%-át, vagyis hét dekát, majd szitáld hozzá a lisztet és keverj hozzá két és fél deci tejet.
Mire mindez összeáll, felfut az élesztő, keverd az egészhez azt is, majd fedd le egy lazán szőtt konyharuhával, és tedd egy órára meleg helyre kelni. Miután letelt az egy óra, felezd meg a tésztát, nyújtsd a két felet nagyjából egy centiméter vastagra, kend meg őket a maradék vajjal és szórd meg a cukorral elkevert kakaóval, aztán tekerd fel. Ha végeztél mindkettővel, szeleteld egységes vastagságú karikákra, majd sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el ezeket. A sütőt melegítsd elő 175 fokra, a maradék tejbe kapard bele a vaníliát. Ha elég meleg a sütő, told be a csigákat, és sütés közben kenegesd a vaníliás tejjel.

Jó étvágyat!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó