Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Hétvégi desszert: ananászos, fahéjas fánkkarikák
Hozzávalók:
175 g cukor
2 tojás
100 g olvasztott és hűtött vaj
150 ml joghurt
1 konzerv ananász
1 teáskanál vanília kivonat
néhány csepp rum
1 csipet só
1 és 1/2 teáskanál sütőpor
225 g liszt
75 g kristálycukor
2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Nyissuk fel az ananász konzervet, szedjük ki belőle a darabokat, csöpögtessük le jól, de a lét ne dobjuk ki, mert később használni fogjuk. Ezután turmixoljuk össze az ananászokat, addig kell darálni, amíg borsószem nagyságúak lesznek. Ezt is csöpögtessük le. Egy tálba tegyük bele a cukrot, a sót, a tojásokat, a joghurtot, az olvasztott és hűtött vajat, a vanília kivonatot és a rumot.
Keverjük jól el a dolgokat, majd adjuk hozzá a liszthez a sütőport, keverjük ezt is össze, és tegyük bele a sütőporos lisztet a masszába. Akkor lesz jó a tészta állaga, ha egy jó vastag tejfölhöz fog hasonlítani. Ezután tegyük bele a kis ananászdarabokat, és keverjük össze. Ezután csak egy speciális fánkformába kell önteni a tésztát és mehet is sülni. Kicsivel több mint negyed óra és aranyszínű fánkkarikákat vehetünk ki a sütőből.
Jó étvágyat!
A sípszó után hagyjon üzenetet!