Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Vasárnapi desszert - kostóld meg a mézes krémest!

Szerző: Lukács Kata, femina.hu – 2014-02-23 15:50:32

Ha a vasárnapi ebéd után lecsúszna a torkodon egy fincsi Mézes Krémes, akkor dobd össze te is a család apraja nagyjának!

 Hozzávalók:

 45 dkg liszt
    5 dkg méz
    15 dkg porcukor
    1 dl tej
    1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
    1 mokkáskanálnyi sütőpor
    20 dkg vaj
    2 dl zsíros tej
    20 dkg porcukor
    2 evőkanál gríz
    1/2 citrom
    Sárgabaracklekvár



Elkészítés menete:

Mézes krémest készíteni egyszerűbb, mint gondolnád, na meg ha már kimérted a hozzávalókat, egyébként sem tántorodnál vissza. Verd fel a tojást a porcukorral, szórd hozzájuk a sütőport és a szódabikarbónát, majd keverd el a tejjel és a mézzel, ha pedig mindez megvan, akkor gőz fölött sűrítsd be. A vajat vedd ki a hűtőből. Kicsit hagyd hűlni a masszát, majd dolgozd bele a lisztet, ügyelve, hogy ne csomósodjon.

A kapott masszát oszd négy részre, majd lisztezett felületen nyújtsd őket vékony lapokra, és lisztezett tepsiben süsd 180 fokon három-négy percig őket, külön-külön. A vajat keverd habosra, önts hozzá fél deci forró vizet, majd add hozzá a porcukrot, és keverd simára. A maradék tejjel főzd meg a búzadarát, és reszeld hozzá a citrom héját. Ha minden kész van, nincs más dolgod, mint rétegelve elosztani a krémet és a lekvárt a lapok között. Akkor mutat a legjobban, ha a lekváros réteg középre kerül. A kész sütit fóliával tekerd be, és tedd ki a spájzba, hűvös részre.

 

Jó étvágyat!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó