Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Vágódj be a családnál egy olasz remekkel- íme a Gombás Canelloni receptje!

Szerző: Lukács Kata, nlcafe.hu – 2014-03-20 16:50:59

Hozzávalók:


•    6 nagyalakú lebbencstészta
•    1 kisebb vöröshagyma
•    30 dkg csiperke
•    1 maroknyi spenót
•    2 dkg vaj
•    2 kanál liszt
•    3 dl tej
•    1 dl főzőtejszín
•    reszelt sajt a tetejére
•    só
•    bors
•    majoránna



Tisztítsuk meg a gombát, és szeleteljük fel.
Aprítsuk fel a hagymát, és egy kanálnyi olajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a gombát és a fűszereket. Amikor a gomba megpárolódott, keverjük hozzá a spenótlevelet. Tegyük félre.
Készítsünk besamelmártást. Olvasszuk fel a vajat, szórjuk meg liszttel és öntsük hozzá – kevergetve – a tejet. Fűszerezzük csipetnyi sóval, és főzzük krémesre. A száraz lebbencstésztát lobogó forró vízben főzzük puhára. Amikor elkészült, szűrjük le. Egyenként terítsük szét, és a palacsintához hasonlóan töltsük. Kenjünk rá egy-két kanállal a besamelmártásból, majd 2-3 kanálnyit a gombából, és tekerjük fel. Tegyük a tekercseket egymás mellé egy jénai tálba. Öntsük rá a tejszínt, szórjuk meg kevés reszelt sajttal, és 170 fokos sütőben süssük még 20 percig.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó