Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Hozzávalók:
• 6 nagyalakú lebbencstészta
• 1 kisebb vöröshagyma
• 30 dkg csiperke
• 1 maroknyi spenót
• 2 dkg vaj
• 2 kanál liszt
• 3 dl tej
• 1 dl főzőtejszín
• reszelt sajt a tetejére
• só
• bors
• majoránna
Tisztítsuk meg a gombát, és szeleteljük fel.
Aprítsuk fel a hagymát, és egy kanálnyi olajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a gombát és a fűszereket. Amikor a gomba megpárolódott, keverjük hozzá a spenótlevelet. Tegyük félre.
Készítsünk besamelmártást. Olvasszuk fel a vajat, szórjuk meg liszttel és öntsük hozzá – kevergetve – a tejet. Fűszerezzük csipetnyi sóval, és főzzük krémesre. A száraz lebbencstésztát lobogó forró vízben főzzük puhára. Amikor elkészült, szűrjük le. Egyenként terítsük szét, és a palacsintához hasonlóan töltsük. Kenjünk rá egy-két kanállal a besamelmártásból, majd 2-3 kanálnyit a gombából, és tekerjük fel. Tegyük a tekercseket egymás mellé egy jénai tálba. Öntsük rá a tejszínt, szórjuk meg kevés reszelt sajttal, és 170 fokos sütőben süssük még 20 percig.
A sípszó után hagyjon üzenetet!