Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Vaddisznó garázdálkodik a Gellérthegyen

Szerző: Vörös István, – 2013-05-23 12:46:34

A Gellért fürdő közelébe tévedt egy hatvankilós vaddisznó. A lakott területen garázdálkodó állatot Balázs Bulcsú lefotózta. Ő riasztotta a rendőröket, akik specialistára bízták a vadat, de az meglógott.

Nem vacakolt a csengővel, egyszerűen belógott a Minerva utcai társasház kertjébe egy süldô vaddisznó. Az ablakon kinéző Balázs Bulcsú nemcsak lefényképezte az állatot, de a riasztott rendőröknek is segített megtalálni az üldözői elől bujkáló hívatlan jövevényt.

 

– Az utcánkban előfordult már róka, de vaddisznó még sosem tévedt ide korábban. ­Állítólag nemrég láttak egy példányt a BAH-csomópontnál, talán az járt most nálunk, de bárhogy is történt, fogalmam sincs, hogyan tévedhetett el ennyire – meséli a fiú a Borsnak.

– Anyuval tájfutók vagyunk, sokszor megcsodáltuk már fajtársait az erdőben, így nem ijedtem meg a kertünkbe tévedt, soványnak tűnő kamaszállattól. Ugyanakkor tartottam a három lépés távolságot. A rendőrök állatbefogót hívtak, ám a jószág meglépett előle.

A Polisz Biztonsági Kft. irodavezetője, dr. Németh Gyula elmondta: ritka a vaddisznóriasztás. – A veszélyesállat-befogónk két alkalommal is fúvócsővel próbálta a kábítóanyagos lövedéket az állatba juttatni, ám az lepattant a testéről – számol be.

Egy ilyen süldő nem veszélyes, vélekedik Király Lajos, a Répcevölgye Vadásztársaság elnöke. – Vaddisznóval találkozva kerüljük a heves mozdulatokat, ne keresztezzük az útját, kerüljük ki, nyugodtan – tanácsolja a vadász.

(Borsonline.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó