Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Újítsd be a húsvéti menüsorba az aszpikos róládot

Szerző: Lukács Kata, receptneked.hu – 2016-03-26 17:30:58

Készítsd el az Aszpikos roládot! Könnyű és finom húsvéti étel, amiért a családod aranyba foglalja a neved!  

 

Hirdetés 

Hirdetés 

 

Aszpikos húsvéti rolád

Hozzávalók:

20 dkg sonka

ízlés szerint kukorica

3 tojás tojás

3 csomag. zselatin

víz

Előkészítés: A tojásokat főzze keményre, közben a sonkát kockázza fel.

Zselatinból készítsen aszpikot, 1 dl vízhez tegyen két púpos evőkanál zselatint, majd forralja fel. Ezt célszerű decinként elkészíteni, mivel hamar megszilárdul, melegen dolgozzon vele.

Egy őzgerinc forma aljára tegyen egy kis aszpikot, majd sonkát és kukoricát, ezt újból öntse le a megmaradt aszpikkal. Tegye be a hűtőbe. Közben ha már elkezdett szilárdulni, készítsen újabb adag aszpikot. Az őzgerinc formába a megszilárdult aszpik tetejére helyezze az egész főtt tojásokat, szórja körbe ismét sonkával, kukoricával, majd öntse rá az aszpikot, és ismét tegye a hűtőbe szilárdulásig.

Ezt a sorozatot folytassa addig, amíg a forma tele nem lesz, vagy a hozzávalók el nem fogynak.

Fogyasztás előtt az őzgerinc forma hátulját meleg vízzel locsolja meg, így könnyebb kivenni.

Jó étvágyat!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó