Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Újabb \"családregény\" - ezúttal Amy Winehouse-ról

Szerző: Vörös István, – 2011-10-11 15:29:22

Úgy tűnik mostanában nagy dili a "családregény", mára azonban a műfaj nem azt jelenti, amit Thomas Mann idején, amikor megírta "A Buddenbrook házat". Ma már saját családtagjaink kidumálása a nagy biznisz - most éppen Amy Winehouse édesapja készül papírra vetni kislánya kálváriáját.



Nagy hiba lenne azonban Mitch Winehouse-t elítélni tettéért, hiszen a jövő évre datált megjelenéssel készülő könyv bevételéből az Amy nevével fémjelzett alapítványt támogatná az apuka, ami a köztudottan kábítószer-használó énekesnő "példáját" követő fiatalok rehabilitációját segíti.

Na, majd meglátjuk mi lesz ebből, hiszen az apa állítólag a tragikusan korai halált halt énekesnő egész életútját felidézné a kezdetektől a gyermekkoron át a híressé válásig.



Csak hogy az utóbbi pár évből szemezgessünk, láttunk már könyvet Britney Spears és anyja tollából közösen, mely a "Szeretet éneke" címet viselte - megjelenésére pár évre Britney gyakorlatilag csaknem a zárt osztályig züllött. Michael Jackson kálváriáját a népes családból eddig "csak" két testvére vetette papírra (képen), melyek ugyancsak nagy hírverést kaptak azok "exkluzív" szösszenetei által, hogy Madonna öccsét már ne is említsük, akivel az énekesnő a könyv megjelenése óta szinte teljesen megszakította a kapcsolatot...

De ne ítélkezzünk elhamarkodottan, talán ez a Winehouse-memoár lesz a pozitív kivétel a fent említett, a legtöbb esetben "köz-visszatetszést" kiváltó írások sorában!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Bennett 85 évesen a csúcson!


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó