Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Új időjósok a BBC-nél: Károly herceg és felesége!

Szerző: Gábor János, – 2012-05-11 11:20:27

Két újonc meteorológust avatott a BBC skóciai részlege: csütörtökön először Károly trónörökös, majd hitvese, Kamilla cornwalli hercegnő tájékoztatta a tartomány megdöbbent tévénézőit a várható időjárásról.

A walesi herceg - II. Erzsébet királynő elsőszülött fia, aki édesanyja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz - felesége társaságában látogatott el a BBC Scotland Glasgowban működő központi stúdiójába. A hercegi pár abból a jeles alkalomból kereste fel a skót BBC-részleget, hogy a brit közszolgálati médiatársaság 60 éve - vagyis éppen a jelenleg 86 esztendős királynő trónra lépésének évében - kezdte el skóciai regionális tévéműsorainak sugárzását. A látogatást a trónörökös és hitvese kihasználta arra is, hogy kipróbálja magát időjósként a kamerák előtt, egyenes adásban:


(Fotó: EPA)

Az elegánsan öltözött trónörökös hiteles teljesítményt nyújtott a neki szokatlan szerepben, sok brit tévénézőnek azonban kétszer is a képernyőre kellett pillantania, hogy megbizonyosodjék róla, a déli hírek után valóban Károly herceg taglalja a szigetország lakóinak oly kedves témát, az időjárást. A hercegnek le kellett hűtenie a skótokat, ugyanis esős, borús időt jósolt. Viccesen meg is jegyezte, szerencse, hogy nincs munkaszüneti nap. Május első hétfője ugyanis hagyományosan szabadnap Nagy-Britanniában, így a britek háromnapos hétvégének örülhetnek az utolsó tavaszi hónap elején.

A trónörökös felhívta az autósok figyelmét arra, hogy az országutakon rossz közlekedési viszonyokra kell felkészülniük. Skóciában a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 fok körül várható, és élénk északkeleti szélre is számítani kell - közölte még a herceg a skóciai BBC-híradó nézőivel.



Károly herceg időjárás-jelentésének szövegét egyébként a megszokottól kissé eltérő módon állították össze, külön említést kaptak ugyanis a skóciai királyi rezidenciák, köztük Dumfries House és Balmoral. Amikor a trónörökös odaért a jelentésben, hogy "Balmoral környékén hózáporok lehetségesek", a stáb hangos hahotázása közepette felkiáltott: "Ki a fene írta ezt a szöveget?!" (Balmoral a királyi család első számú skóciai nyári rezidenciája.)

Az esti skóciai BBC-híradó végén Kamilla hercegnő következett az időjárás-jelentéssel, és bár ő kevesebb tréfával fűszerezte kissé felolvasásszerűre sikeredett mondandóját, azért ő is nagy tapsot kapott a stábtól.


(Fotó: EPA)

hirado.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó