Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Tanulj a nagyitól-életmód tippek töménytelen mennyiségben!

Szerző: Lukács Kata, – 2013-11-09 13:40:54

A következő bölcsességeket talán hajlamos vagy idejétmúltként kezelni. Esetleg éppen a távoli jövőre nézve tartod őket helytállónak, hiszen úgy véled: ilyen zsenge korban még senki és semmi nem kezdheti ki az egészséged. Ha átböngészed a listát, talán változik a véleményed!

Fél tizenkettőkor az ágyban a helyed!


Amennyiben hagyományos munkarendben dolgozol, tehát korai kelés mellett reggel kezdődik a napod, elengedhetetlen számodra, hogy ésszerű lefekvési időpont segítségével megfelelő mennyiségű és minőségű pihenéshez juss.

Természetesen nem kötelező minden este ragaszkodnod a papírformához, de ha hétből öt napon sikerül betartanod a dolgot, ezerszer energikusabb leszel.



Hatalmas, meleg pulóver

Míg néhány évvel ezelőtt kifejezetten cikinek számított az alakodtól elálló felsőrészbe bújni, idén ősszel és télen egyenesen kötelező, ha trendi szeretnél lenni. Amennyiben nyitott vagy a legújabb divatra, akár etno mintás kiegészítőkkel is variálhatod a szettet.


Egyél joghurtot!

Még mielőtt halálra röhögnéd magad az emésztést segítő hatású joghurtok reklámján, gondold végig: a te hasad teljesen rendben van? Rendszeresen jársz vécére? Messzire elkerül a hasfájás, a haspuffadás és a többi kellemetlen tünet? Ha valamelyik kérdésre nemmel válaszoltál, bizony, ráfér a bélflórádra egy kis turbózás...



Időben fizesd be a számlákat!

A számlák befizetése tipikusan az a hétköznapi teendő, ami iszonyú fontos, ugyanakkor könnyű elfelejteni. Általában jó néhány hetes vagy hónapos késés szükséges ahhoz, hogy szüneteltessék a szolgáltatást – szóval kikapcsolják a gázt, a villanyt vagy inaktiválják a telefon-előfizetésedet –, de már kisebb mulasztás esetén is tetemes késedelmi díjat számolhatnak fel. A stresszről nem is beszélve...

Mondj igent a kényelmes cipőre!

A lábbelinél nem a kényelem a fontos, hanem hogy minél szexibb legyen! – vélekedik a legtöbb huszonéves.

Mielőtt azonban a harmincadik születésnapodon bütyök vagy más lábfej-deformáció, esetleg ízületi bántalom miatt műtétre várakoznál a kórházban, érdemes megfontolnod, hogy olykor kényelmes cipőt vagy szandált húzz a lábadra.



Ne ejtsen rabul a technológia!

Nyilván az életed részét képezi a számítógép, az okostelefon, a Google meg a Facebook, de ez csak akkor van rendjén, ha te használod őket – nem pedig ők téged. Utóbbi eset akkor áll fenn, ha sokszor kapod magad azon, hogy céltalanul sodródsz a böngészéssel, miközben haszontalanul telik a másra szánt idő.

Tanulj a sorozatokból!

A sorozatfüggőség egyáltalán nem ciki, amíg egészséges mennyiségű műsorra terjed ki. Sőt, ha néha végiggondolod, melyik szereplő mit és miért csinált, sokkal többet megtudhatsz az emberi természetről, mint gondolnád!  Bár a karakterek személyiségvonásai és cselekedetei nyilván túlzóak valamilyen szinten, bizonyos esetekben éppen a karikatúraszerű ábrázolás segít a felismerésben.

Edd, amit szeretsz!


Próbáltál már egy nagymamát meggyőzni arról, hogy milyen szuper a legújabb gyorsétterem fura burgere? A szépkorúak kevésbé hajlamosan a változtatásra, ami sokszor új élményektől fosztja meg őket, ám a fiatalok meg gyakran elfelejtik, milyen örömet tud okozni a megszokott, régi dolgok kényelme. Ezek egészséges egyensúlya garantálja a boldog életet – a konyhában is.

(bien.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó