Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Sztárok magnószalagból

Szerző: Vörös István, – 2010-10-13 16:38:19

Még hogy halott formátum a magnókazetta?! Ugyan már! A formátum nagyon is él, ugyan ma már nem Michael Jackson, Madonna, Bob Marley, az Aerosmith vagy Jimi Hendrix nótáit rögzítik mágnesszalagra, hiszen a CD lemezzel, és a digitális letöltéssel a barátságos kis doboz már nem képes felvenni a versenyt, egy kreatív amerikai kortárs művész azonban ráérzett, hogyan tehetné a formátumot halhatatlanná.


Iri5 és a háttérben Jacko

Erika Iris Simmons, művésznevén Iri5 weboldalán is megtekinthetjük formabontó alkotásait, melyek kemény magját sztárportrék alkotják, habár nem használ festéket, ecsetet, ceruzát, de még PhotoShopot sem. Az árnykép-graffiti stílusú ikonikus arcokat ugyanis régi magnókazetták, sőt orsós szalagok felhasználásával és formálásával tárja elénk a művésznő.


Steve Tyler (Aerosmith)

Az újrahasznosított hanghordozókból készült portrékat nem elsősorban a kiállítótermeknek szánja Ms. Simmons, azokat ugyanis a brazil RC Comunicaçăo ügynökség jegyzi, mely a Guarani FM rádió felhasználására bocsátotta a kazettaképeket. A rádió fő zenei profilját a rock klasszikusainak forgatása adja.


Madonna, Bob Marley

A cikket (bravenewhollywood.com) fordította & az írást összeállította:
Vörös István
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

2011: útnak indul Kylie!


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó