Magazin
Szíverősítő téli estékre- Fahéjas-szegfűszeges almaleves
Szerző: Lukács Kata, – 2013-12-02 11:58:28
Az ínycsiklandó almaleves fahéjas-szegfűszeges aromája percek alatt elvarázsol. A kedvenc ünnepi ízeket, vagyis a fahéjat, szegfűszeget és az almát ötvözi a következő recept, amelyet akkor is könnyedén elkészíthetsz, ha nem vagy gyakorlott fakanálforgató. A fogcsikorgató hidegben jólesik egy tányér forró almaleves, ami tetőtől talpig átmelegít, úgyhogy ne habozz kipróbálni receptünket!
Hozzávalók:
1 l víz
50 dkg alma
15 dkg cukor
5 dkg liszt
2 dl tejszín
2 dl tejföl
2 szem szegfűszeg
1 dl fehérbor
1 citrom
kevés fahéj
csipetnyi só
A forrásban levő vízbe facsard bele a citromot. Az almát hámozd meg, vedd ki a magházát, vágd apró kockákra, és a fűszerekkel - a szegfűszeggel, fahéjjal és csipetnyi sóval - ízesített cukros vízben főzd puhára.Add hozzá a fehérbort, valamint a tejfölt. A tejszínt a liszttel keverd simára, habard be vele a levest, és jól forrald fel és már tálalhatod is.
(femina.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!