Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Császár morzsa
Hozzávalók:
10 dkg búzadara
7 g búzaliszt
2,5 dl zsíros tej
3 tojás
1 rúd vanília
10 dkg mazsola
10 dkg vaj
10 dkg cukor
só
Elkészítés ideje: 90 perc.
Elkészítés menete:
A búzadarát keverd össze a liszttel egy alkalmas tálban, egy csipet só társaságában, majd keverd simára a tejjel, aztán tedd félre pihenni, a legjobb, ha áll egy órát, de ha nagyon éhes vagy, akkor lehet kevesebbet is hagyni neki.
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd simára a cukorral, aztán keverd össze a többiekkel, és tedd félre.
Egy csipet sóval verd keményre a fehérjéket, majd óvatos, de gyors mozdulatokkal szintén keverd a többi összetevőhöz, a mazsolával együtt, és kapard hozzájuk a vaníliát is. A vajat olvaszd meg egy nagyobb serpenyőben, majd kanalazd bele a masszát.
Kevergesd addig, amíg nem kezd morzsálódni, aztán pirítsd meg, ügyelve, hogy ne égjen le. Ha kész vagy, szórd meg porcukorral, és keress valami finom lekvárt hozzá.
Jó étvágyat!
A sípszó után hagyjon üzenetet!