Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Szabadítsd fel az endorfint hétvégén is- Készítsd el a kekszes krémest!

Szerző: Lukács Kata, femina.hu – 2014-03-09 15:42:50

Kekszes krémes

Hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz vagy babapiskóta
15 dkg vaj
8 dl tej
8 kanál kristálycukor
3 tojás
2,5 dl zsíros tejszín
2 csomag vaníliás pudingpor
1 púpozott evőkanál liszt
1 csomag zselatin
1 csipet só

Elkészítés ideje:
30 perc.



Elkészítés menete:

Tulajdonképpen csak a krémet kell elkészítened, hiszen a kekszek készen vannak. Fogj először is egy tepsit - akkorát, amiben elférnek a kekszek -, és az aljára rétegeld a kekszek felét. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd keményre egy csipet sóval. A zselatint, a pudingport, a lisztet, a cukrokat és a tojások sárgáját keverd simára egy alkalmas tálban, egy kevés tej társaságában - ne legyen híg, inkább sűrű massza -, majd tedd félre.

A megmaradt tejet melegítsd fel, de ne forrald. Amikor már jó meleg, akkor folyamatos keverés mellett adagold hozzá a tojásos masszát, és főzd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik, ekkor vedd le a tűzről, és gyorsan keverd hozzá a vajat.

Ha ezen is túl vagy, akkor gyors, de óvatos mozdulatokkal keverd hozzájuk a fehérjét is. A tejszínt is verd kemény habbá. Ha minden megvan, akkor a tepsiben lerakott kekszrétegen egyengesd el a vaníliás krémet, majd arra a habbá vert tejszínt, végül a tetején helyezd el a maradék kekszet, lehetőleg úgy, hogy nagyjából szinkronban legyenek az alsók a felsőkkel. Tedd a tepsit a hűtőbe, és légy türelmes, hagyd állni egy éjszakát.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Egy 15 éves lány lenyeli...


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó