Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Süssön báránycombot húsvétra!

Szerző: Lukács Kata, femina.hu – 2014-04-12 16:59:17

Báránycomb

Hozzávalók:

50 dkg báránycomb

5 gerezd fokhagyma

4 fej lilahagyma

3 szál rozmaring

1 citrom

1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés ideje:

15 perc előkészület + legalább 2 óra pácolás + 1,5 óra sütés.

Elkészítés menete:

A báránycombot alaposan mosd meg, akár többször is, hogy a faggyús réteg ne rontsa el a hús ízét. Szurkáld meg a bőrét több helyen, majd a résekbe dugdosd bele a meghámozott és kettévágott fokhagymadarabokat.

A felaprított rozmaringot, a lereszelt citromhéjat, a citrom levét és az olívaolajat keverd össze, majd dörzsöld be a páccal a húst. Helyezd egy jól záródó edénybe vagy egy légmentes tasakba, és néhány órára - vagy akár egy egész éjszakára is - tedd hűtőbe.

Amikor letelt az idő, vedd ki a pácból, és ízlésed szerint sózd meg. Tedd bele egy tepsibe, lilahagymát is vághatsz köré, és fóliával takard le. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és egy-másfél óra alatt süsd pirosra a húst. Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd.

Jó étvágyat!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó