Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Legyen malacod jövőre és a barátaidnak, rokonainak is egy isteni vendégváró sós finomsággal! :)
Hirdetés
Hirdetés
Szilveszteri szerencsemalacokat
Hozzávalók 20 darabhoz:
25 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli 25 dkg túró
18 dkg sertészsír
1 teáskanál só
1 tojás
tökmag
egész fekete bors
Elkészítés:
A krumplit pucolja meg, és vágja apró kockákra. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, dobj hozzá sót, majd főzd puhára. Szűrd le, és teljesen hűtsd ki. Tedd egy tálba a lisztet, és keverd hozzá a sót, majd a zsírral morzsold össze. Amikor már kezd morzsalékos lenni, rakd bele a villával összetört túrót, és krumplinyomóval nyomd bele a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze, majd legalább egy órára tedd a hűtőbe.
Pihentetés után lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát egy-másfél centi vastagra, és három különböző méretű pogácsaszaggatóval szúrd ki. A naggyal és a kicsivel ugyanannyi tésztát kell kivágni. Előbbi lesz a malac feje, utóbbi pedig az orra. A középső méretű szaggatóval fele annyi tésztát szúrj ki, majd éles késsel vágd négy egyforma részre. Ezek lesznek a fülek. A nagy tésztakorongokat rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, és a felvert egész tojással kend le.
Ezután helyezd rá a kicsi tésztakorongokat, majd szívószállal szúrj mindegyikre két orrlyukat. Utoljára tedd rá a füleket, és ujjal nyomkodd meg. Végül az egészet kend le a felvert tojással, és tökmagból vagy egész fekete borsból készíts szemeket. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20-25 perc alatt süsd szép pirosra. A sütőből kivéve tálalás előtt teljesen hűtsd ki.
A sípszó után hagyjon üzenetet!