Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Susan Sarandon lenácizta a pápát!

Szerző: Gábor János, – 2011-10-18 01:06:40

A katolikus színésznő pont egy hithű apáca megformálásáért nyert Oscart 1996-ban, a Ments meg uram! c. film női főszerepéért, de most kiderült, hogy a legkevésbé sem feltétlen híve XVI. Benedek pápának.



Sarandon a Bay Street Színházban, a hampton-i filmfesztiválon tartott sajtókonferencián  nevezte nácinak a katolikus egyház fejét, amikor egy riporteri kérdés a fentebb említett mozi és az alapjául szolgáló könyv kivégzéseket ellenző vonatkozását firtatta. A Tim Robbins rendezte zseniális drámában a Sarandon alakította apáca igyekszik feloldozást nyerni Sean Penn erőszakoskodó, gyilkos karakterének, aki a halálsoron vár az injekció általi kivégzésre.

A Bob Balabannak adott, közönség előtt zajló interjúban a színésznő elmesélte, hogy annak idején elküldte ajándékba a film regényváltozatának egy példányát az akkor regnáló, a halálbüntetést nyíltan ellenző II. János Pálnak. A nyilatkozatban a színésznő nyilvánvalóvá tette, hogy ő volt az utolsó, általa elismert egyházfő.



"Az utolsó." - mondta Sarandon. "Nem ez a náci, aki most van."

A színésznő XVI. Benedek múltjának egyik valóban sötét foltjára utalt, ugyanis a pápa gyerekként a Hitlerjugend tagja volt, 1940-ben, Bajorországban. A katolikus egyház feje ezt korábban azzal magyarázta, hogy erővel sorozták be a náci szervezetbe. Ha a történelem ismétli önmagát, akkor a country-zenész Hank Williams Jr. (aki Barack Obamára használta a náci szót) és Lars von Trier filmrendező (aki a cannes-i filmfesztiválon fejezte ki szimpátiáját a Harmadik Birodalom iránt) után Susan Sarandon is nyilvános bocsánatkérésre kényszerül a közeljövőben, annak ellenére, hogy a jelenlévők csak nevetve nyugtázták a színésznő megjegyzését.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó